Neked írtam

Szakáll sampon? Mivel mossam?

Mr. Body
2021.06.12 07:13
Szakáll sampon? Mivel mossam?

Ugye Te nem hajsamponnal mosod a szakállad?

Kezdjük ott, hogy miért kell mosni a szakállad? 
Egyszerű, azért mert koszolódik, és plusz egy tényező az, hogy a szakállad körül táplálkozol.
1. Mit dolgozol szakállasként?Egyszerű, azért mert koszolódik, az csak egy plusz tényező hogy a szakállad körül táplálkozol. 
De persze ez a koszolódás függ attól, hogy mit dolgozol, vagy csinálsz a napjaid folyamán (pl. minden nap futsz)
Ezt mindenki józan paraszt ésszel áttudja gondolni, hogy mennyi kosz kerül a szakállára, és eszerint tudja meghatározni, hogy naponta, vagy csak heti 2-3x kell mosnia a szakállát. 
Mert ha igen, (ami nagyon jót tesz a szakálladnak) akkor bizony logikus, hogy könnyebben ragad rá a por.
És hogy mivel mosd a szakállad?
Azon felül hogy a szakáll is koszolódik, van úgy, hogy növesztenéd, de pár hét után levágod, mert nem bírod, hogy viszket? Ilyenkor, egy teljes körű szakállápolást ajánlok, ami kimerül egy szakáll mosóban és egy szakállápolóban, ami lehet egy szakállnövesztő olaj ami valamennyire serkentheti a szakáll növekedését, egy szimpla szakállolaj, vagy szakállbalzsam.
Tehát mivel mosd?
Sokan legyintenek, és simán megmossák a fürdőkád szélén található tusfürdővel, vagy hajsamponnal a szakállukat. Amivel nincs is baj addig, amíg nincs baj :) De nyilván nehezebb megoldani a problémát, mint megelőzni. Szóval, ezt miért nem ajánlom? 
A samponban és tusfürdőkben található tenzidek, nagyon erős tenzidek, vagyis nagyon erős tisztító, zsírbontó hatásuk van, biztosan hallottál már az SLS károsító hatásáról, de mi ebbe most nem megyünk bele.
Itt most csak az a lényeg, hogy nyilván ezek az erősen habzó termékek a szakálladat is ki szárítják, de ami még rosszabb hogy az alatta lévő bőrt is túl tisztítják.
Ez mit okozhat:
- száríthatja, ezáltal viszkethet a bőr,
- korpásodhat a szakállad,
- begyulladhat a szőrtüsző,
- ekcémás tüneteket okozhat,
- a túl szárítás, a bőr faggyú termelődést is fokozhatja, itt jöhet a pattanások, az akné,
- a szakálladban lévő "erőt" is bonthatod, vagyis több faggyút/olajat is "kimoshatsz" mint kellene, így sprőd lehet, és "csapzott".
Válasz kifejezetten szakállmosásra készült terméket, szakállsampont, szakállmosót, szakállmosó szappant. 
Én ezzel az utóbbival tudok szolgálni, a természetes, kézzel készült, régi borbélyok által is használt, hagyományosan főzött szappannal. A szakáll mosó szappanunk sheavajjal, kakaóvajjal, kendermagolajjal készül, és extra ricinus olajat is tettünk, így amellett hogy megfelelően tisztít, az ápolásban is segíthet. És az illata is nagyon frissítő, kubeba és hűsítő menta illóolajjal készül.
De ha érdekel egy teljes szakállápoló csomag, itt találod: https://www.mrbody.hu/Szakallapolo-csomag